Veure totes les notícies

22/05/2014

Torres-Dulce promet "rigor i prudència" per perseguir les injúries a internet
El fiscal general de l'Estat afirma que seran "molt actius" en la persecució

 

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha assegurat aquest dimecres a Barcelona que actuaran amb "màxim rigor i prudència" per perseguir injúries i amenaces que es poden cometre a les xarxes socials, i en especial a Twitter.

 

Torres-Dulce, que ha assistit a l'entrega de despatxos als nous jutges, ha afirmat que des de la institució que dirigeix seran "molt actius" en la persecució d'aquests delictes, que, segons ha recordat, ja estan tipificats en el Codi Penal. Només en alguns casos es podria apreciar algun agreujant.

 

Aquesta mena de missatges insultants afecta "tot allò que pot deteriorar la convivència", ha dit.

 

La denúncia presentada per 11 entitats jueves aquest dimarts, segons ha explicat, serà enviada per la fiscalia de Barcelona a la Fiscalia General de l'Estat i, des d'allà, a la fiscal que coordina aquests delictes, Elvira Tejada. Aquesta haurà de decidir sobre la competència del tribunal que la decideixi.

 

El president del Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE), Carlos Carnicer, també ha apostat per "incardinar" en el Codi Penal la persecució de les injúries o amenaces que es puguin cometre a través d'internet, com els comentaris fets per alguns usuaris de Twitter després de l'assassinat a trets de la presidenta de la Diputació de Lleó i del PP en aquesta província, Isabel Carrasco.

 

En la presentació a Vitòria del XI Congrés de l'Advocacia d'Espanya, que se celebrarà l'any que ve a la capital alabesa, Carnicer ha explicat que ja hi ha "prou normativa per perseguir aquests suposats delictes" que es cometin a internet o en altres fòrums, i que hi ha una "doctrina riquíssima" tant sobre la llibertat d'expressió i sobre injúries, insults amenaces i apologia del delicte, i, per això, "tampoc seria difícil establir una normativa" específica per perseguir aquestes conductes quan es produeixin a internet.

 

En tot cas, el president del Consell General de l'Advocacia Espanyola ha explicat que li "agradaria que s'incardinés al Codi Penal", en lloc d'"anar dispensant lleis a conveniència".

 

 

Font:  El Periódico