Veure totes les notícies

08/02/2024

Presentació Portal Compendium - Recursos Llenguatge Juridic en Català

El portal Compendium.cat (www.compendium.cat) aglutina més de 1.000 recursos útils per a la redacció jurídica. Es tracta de recursos que han promogut organismes de l’àmbit del dret i la llengua, i que ara el portal reuneix, classifica i interrelaciona. S’hi poden trobar diccionaris jurídics, apunts sobre terminologia jurídica, manuals de redacció jurídica i també formularis jurídics de diferents branques del dret, entre d’altres. 

El portal és útil per a estudiants i professors, tant dels Estudis de Dret i Ciència Política, com dels Estudis d’Arts i Humanitats (grau de Llengua i Literatura Catalanes, grau de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades, màster de Traducció i Tecnologies), i també per a tot el personal de gestió que redacta habitualment documents administratius i jurídics.

Es tracta d’un projecte institucional que impulsa el Consell de l’Advocacia Catalana i que rep el suport d’una trentena d’organismes, entre les quals la Universitat Oberta de Catalunya (concretament, els Estudis de Dret i Ciència Política i els Estudis d’Arts i Humanitats).

Us animem a venir a l’acte previst el proper 22 de febrer, on es presentarà breument el portal i s’abordaran alguns dels aspectes més controvertits de la redacció jurídica. La presentació anirà a càrrec d’Anna Arnall, doctora en ciències del llenguatge i coordinadora del portal.

Día i hora: 22 de febrer, 12:00 (UTC)- 13:00

Lloc: Hall del HUB de Recerca