Veure totes les notícies

16/03/2023

Novetats en el DNI: també al mòbil

Novetats en el DNI: també al mòbil

El Ministeri d’Interior està treballant perquè pròximament els ciutadans espanyols puguin utilitzar el document nacional d’identitat (DNI)des del mòbil, és a dir, en format digital.

Així ho ha anunciat Fernando Grande-Marlaska aquest dilluns passat 13 de març durant la roda de premsa de les noves instal·lacions de la Unitat de Documentació de la Policia Nacional al Vendrell (Tarragona), junt amb el director general de la Policia, Francisco Pardo, la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay i altres autoritats institucionals.

Fa anys que el Govern treballa en aquesta nova iniciativa, ja que el DNI ha anat evolucionant i incorporant les actualitzacions pertinents per augmentar la seguretat del document i també per optimitzar el seu format.

Comissaries mòbils

En la mateixa roda de premsa, Marlaska també ha confirmat que durant l’últim trimestre de l’any 2023, posaran en funcionament 80 furgonetes que faran de comissaries de documentació itinerants, i augmentaran així la seva mobilitat i serà de molt més fàcil accés per al ciutadà.

Concretament, en aquestes furgonetes es podrà emetre el DNI i el passaport de forma immediata, i també es podran desplaçar per prestar serveis a domicili o acudiran a zones més allunyades per donar un servei complet a qui el requereixi.

«Aquest és un bon exemple del que és mirar a la nostra ciutadania. Saber què necessiten i posar tot l’esforç per aconseguir-ho, per la qual cosa és imprescindible invertir en serveis públics i en la coordinació i cooperació interinstitucional», ha afegit el ministre.

Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha volgut afegir el discurs de Marlaska que és fonamental l’estreta col·laboració entre administracions per oferir serveis de qualitat, la qual cosa és clau per al futur de la comunitat.

Redacció: El Periódico

Enllaç: https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20230315/novetats-dni-digital-movil-2023-marlaska-dv-84668152

Font: www.elperiodico.cat