Veure totes les notícies

28/07/2022

Més recursos contra el trafic d’éssers humans

Des de l’any 2016 fins aquest any els Mossos d’Esquadra han atès 51 víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral i sexual. Davant d’un escenari que el mateix Departament d’Interior qualifica de “creixent”, especialment als països que tradicionalment han patit aquesta mena de situacions, la policia catalana va informar ahir de l’increment de recursos contra aquesta xacra social. En concret, s’incrementa en onze efectius la unitat central de tràfic d’éssers Humans i es crea un grup format per cinc persones per tractar específicament amb les víctimes, acompanyar-les en els processos de denúncia i assessorar-les. Actualment, hi ha nou investigacions obertes: quatre de casos amb la finalitat d’explotació sexual, tres d’explotació laboral i dos amb la finalitat de dur a terme activitats delictives.

A més, a banda de la tasca investigadora habitual, el cos de Mossos d’Esquadra va posar en marxa el 28 de març el dispositiu Makosh, amb l’objectiu d’atendre els refugiats que arribaven a Catalunya fugint del conflicte d’Ucraïna. En aquest dispositiu s’ha col·laborat amb associacions i entitats. El cos alerta que les víctimes de tràfic d’éssers humans sovint viuen situacions extremament precàries, de manera que els costa percebre la seva condició de víctimes, fet que dificulta la seva disposició a denunciar.

 

Redacció: El punt avui

Enllaç: https://admin2014.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2172632-mes-recursos-contra-el-trafic-d-essers-humans.html

Font: www.elpuntavui.cat