Veure totes les notícies

14/05/2015

La justícia europea declara il·legal la definició d'acomiadament col·lectiu a Espanya
Aquests acomiadaments poden afectar el 10% de la plantilla d'una empresa i el tribunal dicta que aquest percentatge s'ha d'aplicar a cada centre de treball i no al conjunt de la companyia

 

 

El Tribunal de Justícia de la UE ha declarat il·legal la definició d'acomiadament col·lectiu que fa la llei espanyola, segons una sentència emesa aquest dimecres. La justícia europea reprova que s'utilitzi l'empresa, i no el lloc del centre de treball, com a unitat per determinar si els acomiadaments es poden qualificar com a col·lectius. 

 

La sentència resol el cas d'un treballador de Nexea, empresa integrada en Correus, amb un centre a Barcelona i un altre a Madrid on treballaven 20 i 164 treballadors, respectivament. El desembre del 2012 van ser acomiadats 13 empleats del centre de treball de Barcelona, entre els quals el denunciant, que va impugnar l'acomiadament per considerar que havia vulnerat la normativa europea d'acomiadaments col·lectius. 

 

Segons la llei espanyola, un acomiadament col·lectiu pot afectar el 10% dels treballadors d'una empresa d'entre 100 i 300 treballadors. En la sentència d'aquest dimecres, el Tribunal de Justícia dictamina que una normativa que introdueix com a unitat de referència l'empresa i no el centre de treball "infringeix la directiva" europea sobre acomiadaments europeus. No obstant això, el tribunal reconeix que en el cas del denunciant, la directiva no es podia aplicar perquè el centre només donava feina a 20 empleats.

 

 

Font i Foto: Ara.cat