Veure totes les notícies

22/02/2021

L’advocacia aposta per introduir la transparència arreu

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab), M. Eugènia Gay, juntament amb la presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern, José Luis Escrivá, van inaugurar ahir el I Congrés Sobre el Principi de Transparència en la Contractació Predisposada i la Seva Projecció com a Valor Transversal en la Cocietat, que se celebra fins avui, en línia, i en el qual fins a 80 ponents analitzaran la seva aplicació en els àmbits jurídic, econòmic, tecnològic, polític i social.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona sosté que “és necessària la introducció del principi de transparència en l’ordenament jurídic espanyol per garantir una adequada protecció als consumidors”, tal com ja tenen reglaments i directives europees.

L’exmagistrat del Tribunal Suprem i catedràtic de dret civil Javier Orduña, el secretari de la junta de govern de l’Icab, Jesús Sánchez, i la diputada de l’Icab Cristina Vallejo són els impulsors d’aquest congrés, que ha aplegat més de 2.400 inscrits. “La transparència no només protegeix la part més dèbil, sinó que també garanteix el correcte funcionament del mercat”, va assegurar ahir Orduña.

 

Font i Foto: El Punt Avui