Veure totes les notícies

27/05/2014

Gimeno (TSJC) demana als nous jutges que ajudin a "eradicar" males pràctiques als jutjats

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, ha demanat aquest dilluns als 27 nous jutges destinats a Catalunya que contribueixin a "eradicar" pràctiques dolentes dels jutjats i que s'oblidin d'elles a l'hora de treballar.

 

   Ho ha fet al presidir al Palau de Justícia de Barcelona l'acte de jura o promesa dels nous jutges als quals ha recordat que han de "complir amb rigor" després de ser els professionals als qui els ciutadans encarreguen la resolució dels conflictes.

 

   Els ha demanat que treballin amb imparcialitat i professionalitat, però sobretot tenint en compte la dignitat dels qui es veuen embolicats en un procés judicial: "Som els primers que hem de respectar-la", ha dit.

 

   Als nous jutges, que procedents de diferents llocs d'Espanya, també els ha recordat que el català és "una senya d'identitat" per a Catalunya, de manera que els ha demanat que siguin respectuosos amb aquesta llengua, especialment a facilitar que els ciutadans puguin fer-la servir sense traves durant els processos judicials.

 

   Aquests 27 jutges han escollit jutjats de Catalunya com a primer destí i formen part de la LXIV promoció que el dimecres 21 de maig van rebre els despatxos de mans dels Reis en un acte en l'Auditori de Barcelona.

 

   Dels 27 jutges, 22 són dones i 5 homes, i es repartiran en jutjats de les quatre províncies: a la de Barcelona aniran 11, a Girona 6, a Tarragona 7 i a Lleida 3.

 

   A l'acte han assistit, entre d'altres autoritats, el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.

 

Font i Foto: europapress.cat