Veure totes les notícies

08/03/2024

Front comú del món local i advocats per combatre multireincidents i ocupacions il·legals

Els alcaldes de les principals ciutats de l’àrea de Barcelona, amb Jaume Collboni al front, i el degà del Col·legi dels Advocats de Barcelona, Jeseús Sánchez, han escenificat avui un front comú del món local i el món del dret per planta combat a dos problemes de primer nivell, la multireincidència i les ocupacions il·legals.

L’acte ha consistit en la presentació de propostes de reformes legislatives, fetes per experts en dret penal i civil de primer nivell, que es vol que siguin assumides com a pròpies pel poder legislatiu. A grans trets es tracta d’endurir les penes, amb presó inclosa, pel robatori de mòbils, i d’agilitzar en 48 hores el desallotjament dels habitatges ocupats de forma il·legal.

Pel que fa al robatori de mòbils es demana que sigui un delicte menys greu penalitzat amb penes de fins a tres anys de presó. Tot i la proposta, el penalista Emilio Zegrí ha advertit que si un enduriment de la llei no s’acompanya d’un reforç de mitjans en l’àmbit judicial, per poder jutjar ràpid els casos, el canvi resultarà innoperant.

Jaume Collboni ha expressat la seva preocupació per aquests dos fenòmens i ha explicat que les reformes proposades tenen com objectiu aconseguir que “els delinqüents deixin de riure’s de la policia i el codi penal”.

Els alcaldes presents a la sala han assentit quan el degà dels advocats ha afirmat que la situació d’impunitat que es viu avui en dia arriba al punt que pisos socials no poden ser entregats als seus destinataris, persones amb necessitats habitacionals, perquè abans són ocupats per màfies de delinqüents.

Les denúncies per ocupació d’edificis va arribar a les 17.214 el 2021, segons les dades del miniseteri de l’Interior, amb un increment del 62,7% en els darrers cinc anys.

Redacció: Jordi Panyella

Enllaç: https://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2393318-front-comu-del-mon-local-i-advocats-per-combatre-multireincidents-i-ocupacions-il-legals.html

Font: www.elpuntavui.cat