Veure totes les notícies

23/06/2022

El TSJC avisa que a partir de setembre hi haurà uns 6.000 desnonaments acumulats

Una manifestació contra el desnonament de famílies vulnerables // EFE

El Tribunal Superior de Justícia alerta que a partir del 30 de setembre s’hauran de resoldre 6.000 casos de desnonaments que ara estan suspesos. És el dia que s’acaba la moratòria que protegeix dels desnonaments a les persones en situació de vulnerabilitat. El tribunal adverteix que l’escenari serà molt delicat tant per a la justícia com per a les administracions, que hauran d’atendre les famílies afectades.

Quan es va prorrogar la moratòria, el 28 de febrer, el TSJC ja acumulava 4.500 desnonaments o llançaments suspesos. El president del tribunal, Jesús María Barrientos, ha assegurat que fins al 30 de setembre se sumaran entre 1.000 i 1.500 casos més.

Segons Barrientos, això es traduirà en una situació complicada de gestionar. “Els serveis socials tenen perfecta constància del volum de famílies i persones a les quals han d’atendre en el moment en què s’aixequi la moratòria, i veurem, quan ens col·loquem en aquell escenari, en quines condicions arribem per donar compliment”, ha considerat.

Menys crims i menys sentències en català

D’altra banda, durant l’any passat els crims tractats per jutjats penals van caure un 7% respecte al 2019. El TSJC ho atribueix a la davallada en el turisme i dona per fet que amb el retorn dels viatgers a Barcelona es denunciaran més casos.

Pel que fa a les denúncies per violència contra les dones, van tornar a nivells prepandèmics i van jutjar vuit morts. Per cert, es van redactar en català menys d’un 7% de les sentències.

 

Redacció: Rac1

Enllaç: https://www.rac1.cat/societat/20220622/4112348119211/tribunal-superior-justicia-catalunya-avisa-6000-desnonaments-acumulats-fi-moratoria-30-setembre.html

Font: www.rac1.cat