Veure totes les notícies

20/09/2022

El Suprem confirma la presó permanent revisable per a l'assassí d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú

El Suprem confirma la presó permanent revisable per a l'assassí de la Laia  de Vilanova

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de presó permanent revisable a l'assassí confés d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú el juny del 2018. L'alt tribunal ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que confirmava la pena imposada per l'Audiència de Barcelona.

A banda de la presó permanent revisable per un delicte d'assassinat també se'l va condemnar a 7 anys de presó per un delicte d'agressió sexual. La resolució del Suprem remarca que es va tractar d'un acte "cruel de principi a fi" comès amb una "maldat absoluta". D'altra banda, el Suprem estima el recurs de l'acusació particular, que representa a la família de la menor.

Concretament, l'alt tribunal suprimeix l'atenuant de reparació del dany -encara que la decisió no té repercussió directa en la pena- i fixa la prohibició que el condemnat es comuniqui o s'aproximi a ells cinc anys -i no un- per sobre del compliment de la presó permanent revisable. "Ens trobem amb una pena que tracta de preservar aquesta tranquil·litat que tenen dret els familiars", diu el Suprem.

La sala penal de l'alt tribunal considera provats els fets de les anteriors sentències, és a dir, que la nena va ser introduïda a casa del condemnat quan baixava les escales de casa dels seus avis per trobar-se amb el seu pare. Un cop al domicili de l'assassí, aquest l'agredeix sexualment i la mata "en la forma descrita en els fets provats fent servir un ganivet i asfixiant-la, concorrent acarnissament".

"El fet va ser d'una tremenda gravetat i amb elevat retret penal que el legislador ha volgut i previst en aquesta mena de casos", diu la sentència, que coincideix amb el TSJC que la mort per asfíxia és "lenta, agonitzant, conscient i cruel" i que aquesta crueltat s'evidencia pel fet que la nena tenia "contusions, erosions i ferides d'arma blanca". "Maldat brutal sense finalitat", destaca la resolució, que veu correcta la pena imposada.

 

Redacció: La Vanguardia

Enllaç: https://www.lavanguardia.com/vida/20220919/8534173/suprem-confirma-preso-permanent-revisable-per-l-assassi-d-nena-13-anys-vilanova-i-geltru.html

Font: www.lavanguardia.com