Veure totes les notícies

15/09/2023

El jutjat Contenciós-administratiu 1 de Girona tindrà un nou magistrat

El jutjat Contenciós-Administratiu 1 de Girona comptarà amb un nou magistrat, que ha ascendit de categoria gràcies al torn d’antiguitat. El nou magistrat, Néstor Porto, ha acreditat que té 10 anys d’experiència com a jutge, de tal manera que es va poder presentar al concurs per promocionar de categoria. 

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va publicar el concurs el juny oferint 48 places als aspirants a la promoció de Magistrat. D’aquestes places, 25 eren a Catalunya. La província de Girona oferia cinc places vacants: el jutjat Contenciós-administratiu 1 de Girona, que és el que s’ha cobert; el jutjat d’Instrucció 2 de Girona; el jutjat Mercantil 2 de Girona; el jutjat Penal 3 de Girona; i el jutjat de Primera Instància i Instrucció de Figueres. Només se n’ha cobert una, i la resta s’haurà de seguir oferint en les posteriors convocatòries que faci el CGPJ. 

Per poder ascendir de categoria de jutge a magistrat s’ha de tenir una antiguitat de 10 anys d’exercici professional, i fer proves selectives per avaluar els coneixements de les diferents branques del dret amb un curs a l’Escola Judicial. 

L’escalafó gironí

Segons l’últim escalafó publicat fa uns mesos al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de la carrera judicial, els magistrats amb més anys d’experiència professional a la demarcació gironina són Jorge Carrera Montserrat Bastit. Carrera havia estat fins al 2019 conseller de justícia a l’Ambaixada espanyola a Washington i el 2020 va passar a ocupar una plaça de reforç al Gabinet Tècnic de la Sala Penal del Tribunal Suprem. Compta amb més de 36 anys d’experiència a la Carrera Judicial i ocupa el número 327 de l’escalafó de magistrats. 

Pel que fa a Bastit, ocupa la plaça del jutjat de Menors 1 de Girona des de l’any 2011 però va accedir al llavors anomenat Jutjat de Districte de Girona i al Tribunal Tutelar de Menors de Girona el 1987. Enguany ha estat condecorada per la Generalitat de Catalunya amb la medalla d’honor per serveis excepcionals a la justícia per la seva trajectòria com a jutgessa de menors i la seva contribució a la recerca de solucions per fomentar la reinserció. Ocupa el número 347 de l’escalafó.

Amb només un any menys d’experiència hi ha la presidenta de la secció tercera de l’Audiència de Girona, Fátima Ramírez, que ocupa el lloc 420 de l’escalafó.

Segons el BOE, hi ha 4.910 magistrats registrats a l’escalafó, i 663 jutges a tot l'Estat. En el cas de les comarques gironines, es dona la circumstància que molts dels jutjats estan ocupats per nous integrants, que molts cops demanen canvis de destí quan ha passat el termini mínim de permanència. És una circumstància que pateixen especialment els jutjats de Blanes, Santa Coloma de Farners i Figueres.

Redacció: Ariadna Serra 

Enllaç: https://www.diaridegirona.cat/girona/2023/09/14/jutjat-contencios-administratiu-1-girona-92061860.html

Font: www.diaridegirona.cat