Veure totes les notícies

25/03/2014

El jutge denega la primera ordre de Cultura de tancar una web

L'Audiència Provincial de Madrid resol que la plataforma Goear és un mer intermediari que no infringeix la propietat intel·lectual

 

Dimarts, 25 de març del 2014 - 17.13 h

Un jutge de l'Audiència Provincial de Madrid s'ha negat a executar l'ordre del Ministeri de Cultura de bloquejar la web Goear.com, en la que era la primera ordre del ministeri d'executar una petició de la Comissió Sinde-Wert, segons informa eldiario.es. La plataforma en qüestió és una espècie de Youtube espanyol, però de música, on hi ha quatre milions d'arxius d'àudio de tot tipus. A més de cançons de tots els estils musicals, el bloqueig hauria suposat el tancament de milers d'àudios difosos per partits polítics, emissores de ràdio 'on line' i organitzacions no governamentals, entre altres. I la retirada de música de 50.000 artistes que utilitzen aquest canal per difondre les seves pròpies creacions.

Mers intermediaris

El tribunal madrileny ha resolt en aquest cas, segons es va donar a conèixer dimarts passat, que aquest tipus de plataformes són mers intermediaris que no infringeixen la propietat intel·lectual, que no són responsables dels continguts que allotgen i que la seva única responsabilitat legal és retirar continguts il·lícits quan tinguin coneixement de la seva existència, i que no existeix cap tipus d'obligació de control, filtrat i supervisió prèvia dels continguts.

Segons informa eldiario.es, el ministeri de Wert ha recorregut la sentència per considerar que la web infringeix la propietat intel·lectual i exigeix la retirada de 6.833 arxius (reclamats per AGEDI, la SGAE de les discogràfiques), cosa que l'estaria obligant a fer un treball de supervisió previ de cada un dels arxius pujats pels seus usuaris.

 

Font: El Periódico