Veure totes les notícies

06/05/2014

El jutge de l'Audiència Nacional deixa vist per a sentència el judici del setge al Parlament del 2011

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha deixat vist per a sentència aquest dilluns el judici contra les vint persones imputades pel setge al Parlament de Catalunya del 15 de juny del 2011. En les pròximes jornades, Grande-Marlaska emetrà la sentència. 

Durant l'última jornada del judici, les defenses han demanat l'absolució al·legant que els actes que s'atribueixen als seus clients s'inscriuen en la llibertat d'expressió i no es poden considerar en cap cas delictius. Sis dels

Un d'ells, Rubén Molina, ha recordat: "Volem lluitar i canviar les coses que ens han donat, perquè el futur, amb les polítiques de la Generalitat i el Parlament, és molt negre, i per molts casos com aquest, la gent continuarà sortint al carrer i les coses canviaran."

Les defenses de la vintena de persones imputades pel setge al Parlament del 15 de juny del 2011 han presentat aquest dilluns els seus al·legats finals davant del jutge de l'Audiència Nacional, en què han recordat precedents com l'"escrache" que la PAH va fer a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va acabar arxivat, així com altres sentències absolutòries a favor d'activistes de Greenpeace. 

Segons les defenses, la causa ha d'acabar forçosament amb una absolució perquè els fets que s'atribueixen als joves s'emmarquen en la llibertat d'expressió d'una protesta "legítima" i, en el pitjor dels casos, serien constitutius de delictes de faltes, fet que els allunyaria de la competència de l'Audiència Nacional.

 

 

Font: 324.cat