Veure totes les notícies

07/10/2021

El govern espanyol proposa que qui vulgui tenir un gos hagi de fer un curset obligatori

El govern espanyol vol que els responsables de gossos hagin de fer un curs de formació i contractar una assegurança de responsabilitat civil per poder tenir-ne. També proposa que no els puguin deixar sols sense supervisió durant més de 24 hores.

En el cas de la resta d’animals de companyia, el termini màxim seria de tres dies. A més, planteja que tots els gossos hagin de passar un test per saber si són perillosos o no, i que es decideixi per conducta, no per raça. Tot plegat són només algunes de les moltes mesures que el Ministeri d’Afers Socials ha inclòs a l’avantprojecte de la primera llei espanyola de protecció i drets dels animals.

Els detalls de la nova normativa

La futura normativa també preveu que no es puguin vendre animals de companyia en botigues d’animals, excepte en el cas dels peixos, sinó que s’hagin de comprar en criadors oficials. A més, vol que els animals hagin d’estar esterilitzats si conviuen amb altres exemplars del sexe contrari. També prohibeix sacrificar qualsevol animal, si no és per estalviar-li el patiment.

En domicilis particulars, no es podran tenir animals salvatges, i tampoc serà legal posar qualsevol animal de recompensa a sortejos o promocions. La llei també proposa protegir les colònies felines, reconvertir els parcs zoològics en centres de reintroducció d’espècies autònomes, crear un observatori contra el maltractament animal i també tenir un registre de persones i entitats inhabilitades per tenir animals de companyia.

Sancions i punts polèmics

Incomplir la normativa comportaria sancions de fins a 600.000 euros, però els animals destinats a l’alimentació o utilitzats en assajos de laboratori no estarien emparats per la llei.

Un dels punts més polèmics és la prohibició de fer servir animals a festes i espectacles on pateixin. Es posa d’exemple les batalles de galls, però, en canvi, els toros en queden exclosos, segons fonts del ministeri, “per ser pràctics”. L’objectiu del govern espanyol és portar la llei al Consell de Ministres del novembre.

Font: Rac1.cat