Veure totes les notícies

16/03/2023

El congrés espanyol aprova definitivament la llei benestar animal, que exclou els gossos de caça

VilaWeb

El ple del congrés espanyol ha aprovat definitivament la llei de benestar animal, que incorpora la majoria de les esmenes proposades pel senat però exclou els gossos de caça, alhora que eximeix el propietari de sotmetre’s a un examen de sociabilitat amb l’animal.

Entre els canvis aprovats, s’exclou la prohibició general que les persones sense llar puguin tenir animals de companyia, encara que sigui de forma itinerant, per a evitar que siguin multades. També se suprimeix l’obligació que les administracions esterilitzin i identifiquin els gats que formen part d’una colònia felina.

No obstant això, la llei contempla la creació d’un sistema centralitzat de registres per a la protecció animal, com també l’obligació que els plans de protecció civil contemplin mesures de protecció per als animals.

Alhora, es manté l’obligació de comptar amb programes de voluntariat i col·laboració amb entitats de protecció animal, com també la prohibició de deixar un animal sense supervisió durant més de tres dies consecutius o bé, un termini que es redueix a vint-i-quatre hores en el cas dels gossos.

 

Redacció: Europa Press

Enllaç: https://www.vilaweb.cat/noticies/el-congres-espanyol-aprova-definitivament-la-llei-benestar-animal-que-exclou-els-gossos-de-caca/

Font: www.vilaweb.cat