Veure totes les notícies

24/03/2014

CDC analitza la perspectiva jurídica de la independència

Aquest dijous va tenir lloc la conferència "El procés cap a la independència: una perspectiva jurídica", la primera del cicle organitzat per Convergència Bages que fou anunciat en roda de premsa el divendres passat per membres de l'organització de l'Agrupació Comarcal de CDC Bages. L'escenari escollit, és l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa.

 

Ivet Castaño, Presidenta de la Comissió dels Convergents del Bages per la Independència, va ser l'encarregada de presentar el cicle de conferències, donant pas tot seguit a Josep M. Badia, advocat i exdegà del Col·legi d'Advocats de Manresa que com a presentador, va destacar la llarga trajectòria professional de la ponent.

 

Dolors Feliu, professora de Dret Constitucional a la UPF i autora del llibre "Manual per la independència, ara és l'hora catalans!", va fer una classe magistral del paper que juga el dret internacional en els processos d'independència, posant exemples del que ha passat i està passant a altres països d'arreu del món, com el Canadà i el Quebec, Gran Bretanya i Escòcia o la mateixa Ucraïna, manifestant que "en el dret internacional, és legítim el dret universal d'autodeterminació per la via de la consulta democràtica." També va parlar de com s'estructurarà previsiblement el poder judicial en el nou estat, per poder disposar com a país, d'una justícia ràpida i eficient.

 

L'acte, va acabar amb un torn de preguntes escrites i orals molt participat, i en el que es va posar de manifest l'interès dels assistents davant la possibilitat de que el Parlament de Catalunya es vegi abocat a fer una Declaració Unilateral d'Independència.

 

La següent conferència del cicle, es durà a terme el proper 22 d'abril, amb el títol "Un nou model d'hisenda catalana" a càrrec de Joan Iglesias, manresà, Doctor en Dret i director del programa per a la definició del nou model d'Administració Tributària de Catalunya.

 

Foto: CDC
Font: naciodigital.com