Victòria de la PAH: el govern espanyol modificarà la llei hipotecària

30/07/2014
Les persones amb amenaça de desnonament podran recórrer l'execució de les seves hipoteques, igual que els bancs

 

El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que a finals d'agost modificaran la llei hipotecària perquè les persones amb amenaça de desnonament puguin recórrer l'execució de les seves hipoteques, igual que els bancs. Així ho ha explicat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en una compareixença a la comissió d'economia del Congrés, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea declarés la setmana passada que la norma espanyola viola la Carta de Drets Fonamentals comunitària.

 

Segons ha avançat De Guindos, el canvi s'aprovarà a través d'un decret llei, previsiblement en el consell de ministres del 29 d'agost. El ministre ha explicat que es tracta d'un "ajust processal tècnic" per complir la sentència europea.

 

"Els deutors podran recórrer la interlocutòria del jutge que hauria desestimat la seva oposició a l'execució hipotecària. Amb això es donarà ple compliment a la sentència del tribunal de Luxemburg", ha dit De Guindos.

 

El govern espanyol havia desobeït fins ara tots els avisos del tribunal europeu. El ministre d'Economia ha volgut defensar, en sortir de la reunió, que 19.500 famílies s'han beneficiat de les mesures de protecció dels afectats per les hipoteques posades en marxa per l'executiu.

 

Font i Foto: Europaress