Una jutge dicta la primera condemna per islamofòbia a Catalunya

06/03/2014

 

Acorda canviar la pena si el condemnat segueix un curs de drets humans

 

La titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, María Pilar Calvo, ha condemnat Jaime T., administrador de la pàgina web denunciascivicas.com, a dos anys de presó per incitar a l'odi i i la violència contra un grup religiós i difondre idees que propaguin el genocidi. La sentència, que és la primera per islamofòbia a Catalunya, no obstant, pot ser suspesa si l'acusat segueix un curs de drets humans i de drets de les minories.

La jutge considera provat que Jaime T. va organitzar la pàgina web per difondre les seves conviccions antiislàmiques i instava els seus usuaris a aprofundir en el tema. La sentència recull nombrosos testimonis de "documents, imatges, vídeos, notícies i opinions de caràcter ofensiu, denigrant i vexatori contra les persones que professen la religió musulmana, els jueus, immigrants i persones afrodescendents, entre altres minories, defensant a ultrança la supremacia de la “raça ària".

També va defensar a la web, utilitzant els 'nicks' 'Santy51' i 'jaume', la supremacia de la raça ària sobre les altres amb la intenció, segons la sentència, de "crear entre la població sentiments d'hostilitat, animadversió, agressivitat i tracte desigual". A la web, que va rebre almenys 21.240 visites, el condemnat alabava el III Reich a Alemanya i justificava els crims genocides comesos i animava a realitzar-los sobre creients musulmans.

Parafernàlia xenòfoba

Els Mossos d'Esquadra van detenir el jove d'ideologia nazi el març del 2011 i en el registre del seu domicili van confiscar abundant material informàtic i vídeos en què l'acusat feia discursos despectius i pejoratius contra els immigrants i demanava el restabliment d'antics règims autoritaris.

També van trobar tota mena de parafernàlia xenòfoba com imatges d'esvàstiques, fotografies d'Adolf Hitler, logotips d'organitzacions nazis i cartells del III Reich, propaganda antijueva i antimusulmana, i altres documents i articles d'opinió xenòfobs.

La jutge acorda la suspensió de les penes "condicionada primer que no torni a cometre un nou delicte en un període de tres anys i segon, de participar efectivament com a regla de conducta en un curs/programa de drets humans per a la prevenció dels drets de la humanitat i minories de la societat". La sentència és ferma perquè hi ha hagut conformitat en l'acte del judici i les parts s'han compromès a no recórrer-la.