Una entitat animalista denuncia l'agent de la Guàrdia Urbana que va matar el gos

28/12/2018

L'entitat animalista Nova Eucària ha presentat aquest dijous una denúncia al jutjat d'instrucció 33 de Barcelona contra l'agent de la Guàrdia Urbana que va matar d'un tret una gossa, anomenada Sota, la setmana passada.

L'entitat ha dit en un comunicat que el seu equip jurídic ha presentat una denúncia a la qual adjunta les proves que han aconseguit i demanen al jutjat la pràctica de diligències de perquisició per prosseguir amb el procediment legal.

L'entitat veu en l'actuació omissió d'auxili, abús de poder, ús d'arma de foc fora de l'estipulat per la llei i ús indegut i desproporcionat de la força, com assegura que ha fet constar en la denúncia.

Ha destacat que, si Sota hagués estat una persona, "es consideraria de manera immediata un acte de violència amb resultat de mort, qualificat penalment com un delicte d'assassinat".

Testimonis dels fets

L'entitat ha demanat als ciutadans que evitin el sensacionalisme i ha criticat que algunes persones hagin mentit quan van dir que van presenciar els fets: "Tot va en contra de la credibilitat i de les versions que advoquen per la defensa de Sota".

Les fonts de l'entitat han assenyalat que continuen buscant més proves i que tenen un parell de testimonis oculars que no van gravar ni van fotografiar els fets però que afirmen que els van presenciar.

L'alcaldessa, Ada Colau, ha tornat a demanat aquest mateix dijous les proves documentals i testimonis dels fets, i ha explicat que de moment no han rebut cap dels moments previs al tret que va matar la gossa.

 

 

Font i Foto: El Nacional