Una dona rebrà la pensió de viudetat sense haver estat casada ni constar com a parella de fet

30/05/2017

Va perdre la seva parella en l'accident de Germanwings i la Seguretat Social li negava la pensió.

Un jutge ha decidit que una dona que no estava casada ni era parella de fet rebi la pensió de viudetat després de perdre la seva parella en l’accident de Germanwings. D’aquesta manera la dona ha guanyat el cas a la Seguretat Social, informa TV3.

Segons el mitjà, el jutge força la sentència del Tribunal Constitucional que va esmenar el Dret Civil català i li concedeix la pensió. La dona ha pogut acreditar deu anys de convivència, una hipoteca conjunta, una filla i l'abandó de la feina per poder cuidar la nena.

Amb això, fins al 2014, n'hi havia prou per cobrar la pensió de viudetat a Catalunya. Però, des de fa tres anys, el Tribunal Constitucional va esmenar el Dret Civil català i cal, també, estar inscrit en el Registre de Parelles de Fet o bé passar pel notari com a mínim dos anys abans de la defunció.


La reforma va agafar de ple la dona, que va perdre la seva parella quan ja era obligatori estar-hi inscrit. Però el seu advocat argumenta que és impossible portar dos anys inscrit fins que no han transcorregut els dos primers anys de la reforma.

Però el jutge encara ha anat més enllà. Primer, retreu al Ministeri de Treball que no informés el ciutadà d'aquest nou requisit. I, en segon lloc, constata que la Generalitat ha trigat tres anys a crear el Registre de Parelles de Fet.