Un jutge de Blanes fa treure els interessos d’una hipoteca

02/11/2017


Una sentència anul·la les condicions del préstec i resol que el banc no va negociar la subrogació amb el client
 El demandant podria recuperar els diners pagats de més i les despeses d’escriptura

 

Un jutge de Blanes fa treure tots els interessos pagats per un client de CaixaBank en una hipoteca. En la sentència número 121/17, la magistrada del jutjat d’instrucció número 6 de Blanes anul·la les condicions del préstec, que pagaven uns veïns del municipi i que havia estat subrogat d’una constructora. A més, conclou que el banc no va negociar amb el client. Fins dimarts que ve, CaixaBank pot presentar recurs a l’Audiència de Girona.

La sentència, del 6 d’octubre, declara nul l’índex de referència IRPH, que pagava el veí des que va haver d’acceptar la subrogació. L’advocat Xavi Gómez diu que els constructors tenen millors condicions que els clients particulars.

 

Nul·litat, de moment

En aquest cas, el consumidor va haver d’acceptar la subrogació (IRPH i clàusula sòl del 4%) quan el promotor tenia la hipoteca amb Euribor sense clàusula sòl. El promotor, familiar dels demandants, va negociar una millora de les condicions de la hipoteca, però això “no eximeix l’entitat d’estalvis de les obligacions d’informar adequadament el comprador”, diu la sentència.

El jutge anul·la l’índex IRPH, i ara s’haurà de veure què hi diuen l’Audiència de Girona i el Tribunal Suprem. L’Audiència ha suspès tots els recursos referents a l’IRPH, pendent del que dictamini el Suprem, que es definirà el dia 22, assenyala Gómez, soci del despatx d’advocats Torrecillas Alcàntara i del bufet Garant Advocats.

La sentència anul·la les despeses d’escriptura, notari, impostos registrats de la propietat i l’interès de demora del 19%, incloses en la subrogació. El client podria recuperar aquests diners pagats de més i els interessos derivats de l’IRPH.

 

Font i Foto: El Punt Avui