Un bordell amb cinc esclaves xineses al centre de Girona

29/08/2016
Les víctimes atenien clients durant les 24 hores del dia
Madame Li les mantenia tancades en una cel·la controlada per una càmera de videovigilància

 

 

El carrer de la Rutlla de Girona és una calçada residencial paral·lela al riu Onyar que habitualment recorren estudiants que es dirigeixen caminant al campus universitari de Montilivi. Difícilment cap d'ells es podia imaginar que de camí a les classes, durant més d'un any, han passat davant d'una casa que empresonava cinc noies de nacionalitat xinesa que eren obligades a prostituir-se.

Vivien sota el jou de Madame Li, una dona de 50 anys també xinesa que les tancava en una habitació mal ventilada de la vivenda i que les observava a través d'una càmera que les gravava permanentment. Totes elles havien vingut a Espanya creient que treballarien en un restaurant. Això era el que els havien promès: condicions laborals decents i un bon sou de cambrera. No obstant, sense saber gaire bé com, van acabar entre aquestes quatre parets d'un domicili de Girona. Potser ni sabien exactament an quina ciutat es trobaven.

Madame Li només les deixava sortir d'aquest 'zulo' amb videovigilància per atendre els clients que trucaven al timbre del número 62 de la Rutlla. Aquests homes entraven en una casa que tenia diverses habitacions netes, ben ventilades i amb llits arreglats per practicar sexe. Les noies només entraven en aquestes habitacions per tenir relacions sexuals amb els clients. Quan acabava el servei, tornaven a la ‘cel·la’.

La seva jornada de treball no tenia cap tipus de limitació horària, estaven disponibles "les 24 hores" cada dia de la setmana. Li els prenia tots els diners que havien pagat els homes. “Només els deixava una petita part, entre un 10% o un 15%”, remarquen fonts policials. Les mateixes que detallen que eren dones “majors d'edat” però “joves”.

Quan la Policia Nacional les va alliberar el 27 de juliol, cap d'elles va voler entrar en el programa per a víctimes de què disposa el cos policial. Possiblement seran deportades sense que arribin a declarar contra Madame Li, o els caps que aquesta tingui per sobre seu. Els investigadors sospiten que, com ha passat altres vegades, possiblement les noies no vulguin col·laborar perquè la màfia podria tenir controlats familiars seus que patirien les conseqüències de la seva traïció.

Els agents van descobrir què amagava aquest domicili gràcia a una trucada anònima al 900 10 50 90, un telèfon obert per denunciar situacions d'explotació sexual, com la infligida per Madame Li, l'única detinguda en aquesta operació.

 

 

Font i Foto: el Periódico