Stop Mare Mortum denuncia el Govern espanyol davant el TS per incomplir el contingent d'acollida de refugiats

28/09/2017

BARCELONA, 27 Set. (EUROPA PRESS) -

La plataforma Stop Mare Mortum ha presentat aquest dimecres un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem (TS) contra el Govern central pel seu "flagrant incompliment" del compromís d'acollida i reubicació de refugiats en camps de Grècia i Itàlia.

 

A l'abril, l'entitat va presentar una sol·licitud de requeriment demanant formalment al Govern central que complís les obligacions del seu compromís, amb la col·laboració d'un grup de juristes i de l'Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans, ha explicat en un comunicat.

 

L'Executiu central no ha respost el recurs en el termini previst legalment i, davant el silenci administratiu, Stop Mare Mortum ha presentat aquest recurs contenciós davant el TS amb l'objectiu de pressionar l'Estat per complir els seus compromisos internacionals i els drets fonamentals dels refugiats.

 

La plataforma ha sol·licitat que la justícia "ordeni al Govern d'Espanya que compleixi immediatament i amb caràcter urgent les seves obligacions de reubicació", així com que el TS, amb dues mesures cautelars, no esperi la resolució del recurs perquè es produeixi la reubicació.

 

 

Aquesta mesura podria prendre's sense escoltar l'altra part "per raó de concurrència de circumstàncies d'especial urgència en el present", ha apuntat.

 

L'Estat ha acollit 1.257 sol·licitants d'asil segons dades de la Comissió Europea del 6 de setembre, quan faltaven 20 dies per finalitzar el termini, mentre que s'havia compromès a acollir uns 17.000, ha apuntat Stop Mare Mortum, que ha afegit que l'ONU i Acnur ha alertat que els incompliments dels acords empitjora la situació dels refugiats.

 

 

Font i Foto: aldia.cat