Les hipoteques sobre habitatges creixen menys d'un 1% a Catalunya

28/09/2016
La sentència del Suprem que anul·la diversos contractes per les clàusules d'interessos de demora provoca una davallada a les estadístiques. Espanya registra un descens del 14,9%

 

 

Es trenca una  tendència de recuperació del nombre d'hipoteques signades a Catalunya i al conjunt d'Espanya. Segons les dades publicades per l' Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dimecres, es van signar un total de  3.432 hipoteques al juliol, una xifra que no es registrava des de finals del 2015 però influïda per la decisió dels registres de la propietat de suspendre la inscripció d'algunes hipoteques després de la sentència del Tribunal Suprem que declarava abusives les  clàusules sobre els tipus d'interès de demora. 

 

Aquest volum d' hipoteques suposa un 17,5% menys de les que es van signar el mes anterior i només un 0,9% més de les signades el mateix mes del 2015. A Espanya se'n van signar un total de 18.706, cosa que suposa una caiguda interanual del 15%, i trenca, així,  25 mesos consecutius d'ascensos.

 

 

 

Font i Foto: ara.cat