La Moncloa aprova la llei de canvi climàtic, "una oportunitat per a la reconstrucció"

20/05/2020
El govern de Sánchez pretén aconseguir la neutralitat d'emissions de CO2 abans del 2050

 

Una de les poques bones notícies d'aquestes setmanes de confinament per la Covid-19 ha estat la reducció espectacular de les emissions de CO2. Una situació provocada per l'aturada de l'activitat econòmica, amb imatges de ciutats i carreteres pràcticament desertes. Però això ja va canviant perquè tot comença a tornar a la normalitat.

En aquest sentit, el govern de Pedro Sánchez vol que la recuperació del país sigui respectuosa amb el medi ambient, i per això aquest dimarts ha aprovat l'avantprojecte de llei de canvi climàtic.


 


 


Sánchez tira endavant la llei de canvi climàtic per eliminar el CO2 abans del 2050


Les ciutats de més de 50.000 habitants haurien de tenir zones de baixes emissions a partir del 2023L'avantprojecte marca el camí per aconseguir la neutralitat d'emissions de CO2 abans del 2050. El text planteja que en els pròxims 10 anys l'estat haurà de reduir un 20% les emissions en relació amb les del 1990.

Preveu que a partir del 2023 les ciutats de més de 50.000 habitants tinguin zones de baixes emissions. A més, es prohibirà la venda d'automòbils de combustió a partir del 2040, i 10 anys després n'estarà prohibida la circulació.

També es vol substituir l'energia provinent del carbó i de les centrals nuclears per energia de fonts renovables i la reducció del consum energètic. Concretament, almenys un 70% del sistema elèctric s'haurà de generar amb energia renovable i un 35% del consum final (electricitat i també transport) també haurà de ser de renovables. D'aquí 30 anys, el 100% de l'electricitat s'hauria de generar amb energies netes.

 

Font i Foto: 324.cat