L’advocacia reclama mesures urgents per reduir la xifra de denúncies retirades per violència masclista

23/11/2018

Maria Eugència Gay destaca que la xifra s'acosta al 50% i reclama "més especialització" i "millor acompanyament" de les víctimes

 

ACN Cornellà de Llobregat.-La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugència Gay, ha reclamat aquest dijous mesures urgents per reduir el nombre de denúncies per violència masclista que es retiren per un deficient acompanyament de les víctimes. En el transcurs d’una jornada organitzada pel sindicat UGT sobre violència masclista, Gay ha lamentat que actualment prop d’un 50% de les dones que presenten una denúncia l’acaben retirant i ha assenyalat la necessitat que, a diferència del que passa ara, a les víctimes se’ls assigni un advocat “tant bon punt presentin la denúncia a comissaria” per tal que les assessori i les acompanyi durant tot el procés. “El procés jurídic és complex i crea ansietat i per això cal acompanyar les víctimes des del moment zero”, ha afegit.

Amb el títol ‘Stop Violència Masclista”, el sindicat UGT ha organitzat aquest dijous una jornada amb l’objectiu d’abordar de la mà d’especialistes tot el procés que ha de seguir una víctima de violència masclista des de la primera atenció al seu municipi fins que el seu cas és jutjat. Amb aquest objectiu, la jornada ha comptat amb la participació de la consellera de Justícia, Ester Capella; la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugència Gay; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; així com jutgesses i fiscals.L’acte ha començat amb un sentit homenatge i un minut de silencia en record de les 44 dones que han perdut la vida a mans de la seva parella o exparella en el que portem de 2018. Una “xifra de la vergonya”, s’ha lamentat, que demostra que alguna cosa no s’està fent bé perquè el nombre de dones mortes es manté.

 

Font: Vilaweb