Està permès el "burkini" a les platges catalanes?

16/08/2016

La seva prohibició a dues ciutats franceses i la fotografia d'una banyista a Montgat utilitzant-lo ha obert el debat sobre el seu ús.

Un parc acuàtic de Roses l'ha vetat i els municipis catalans no el regulen

 

Les ciutats franceses de Sisco i Canes han prohibit a les seves platges el "burkini", la peça de bany dissenyada per dones musulmanes que les cobreix des del cap fins als turmells i que només deixa visibles la cara, les mans i els peus. Aquesta peça de roba, un acrònim entre "burca" i "biquini", no està permesa a alguns hotels del Marroc ni tampoc a algunes piscines públiques alemanyes.


A Catalunya, el "burkini" no ha assolit la popularitat que té a altres països. Tot i això, el diari El País publica aquest dimarts a la seva portada la imatge d'una banyista a la platja de Montgat, a la comarca del Maresme, fent-lo servir.

Alguns municipis catalans, com Lleida o 
Reus, van voler prohibir el burca als equipaments públics, però el TSJC i el Tribunal Suprem va revocar posteriorment aquesta decisió per considerar que vulnerava el dret a la llibertat religiosa.

En tot cas, cap localitat ha intentat regular l'ús d'aquesta peça de bany i, de moment, el "burkini" es pot fer servir a les platges i les piscines públiques catalanes. Tanmateix, alguns parcs aquàtics com l'Aqua Brava de Roses sí que han apostat per prohibir el seu ús.

 

Font: Nacionaldigital.cat