Els antitaurins es manifestaran a Amposta el pròxim 7 d'agost

29/07/2016
La convocatòria, a les portes de la festa major del municipi, que és el que més actes amb bous celebra
Més crítiques després de la mort d'un brau

 

Amposta es considera la capital taurina de les Terres de l'Ebre i la festa major és de la que més actes amb bous inclouen a Catalunya. Just a les portes d'aquestes celebracions, la capital del Montsià serà el marc d'una manifestació antitaurina. Tindrà lloc el diumenge 7 d'agost, convocada per l'entitat Anima Naturalis.

 

La protesta coincidirà amb el pas per Amposta dels esportistes que participen en la iniciativa Bike for Animals recorrent, en bicicleta, 2.800 quilòmetres al llarg d'Itàlia, França i l'Estat espanyol per demanar la fi de les curses de braus i altres espectacles taurins celebrats en les festes populars. El tour començarà l'1 d'agost i acabarà el dia 17 a Madrid. A la capital del Montsià, membres de l'entitat animalista i ciutadans vinculat al moviment antitaurí organitzaran un acte simbòlic que detallaran en els pròxims dies.

 

Polèmica a la Ràpita

 

La polèmica ha reviscolat aquesta setmana arran de la mort sobtada d'un bou salvatge a Sant Carles de la Ràpita. En el marc dels actes de celebració pel quinzè aniversari de la Penya Ràpita Cerril, es va organitzar a la plaça de bous una tarda amb la solta de quatre bous salvatges, que va congregar més de 3.000 persones. Just després de sortir del toril, l'últim brau va morir pràcticament a l'acte, en xocar contra una antiga barca de pesca habilitada dins la plaça com un element més de toreig.

 

El president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, considera que es tracta d'un fet aïllat. “Els bous salvatges són animals que mai abans han sortit a la plaça”, recorda Martí.

 

Anima Naturalis assegura que cada any moren bous en circumstàncies similars i que els cops de cap que pateixen els animals en totes les modalitats són el més habitual. “Són animals molt forts i gairebé mai arriben a morir, però tampoc expressen el dolor que pateixen, i això és el que nosaltres volem fer visible i que tothom en sigui conscient”, assegura la directora d'Anima Naturalis, Aïda Gascón.

 

L'entitat animalista continuarà gravant els diferents actes amb bous a les Terres de l'Ebre que se celebren a l'estiu.

 

 

 

Font i Foto: El Punt Avui