El TSJC critica que als jutjats de Girona se superen els 29 graus i preveu prendre mesures si la situació no s'arregla

10/07/2019

La Conselleria de Justícia ha dit que ja està solucionant els problemes de climatització i assegura que l'estat del centenar d'edificis catalans està per sobre de la mitjana estatal

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha criticat que a l'edifici dels jutjats de Girona hi hagi llocs on se superin els 29 graus i preveu suspendre judicis si la situació no s'arregla.

Allà on fa més calor és al Registre Civil, que ja ha reduït l'horari d'atenció al públic i només obre fins a les dotze. Però també hi ha oficines judicials i sales de vistes on, a les nou del matí, ja s'està per damunt dels 27 graus.

 

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha reclamat a la Generalitat que prengui "les mesures oportunes" per acabar amb les deficiències que té el sistema de climatització. Barrientos demana també que un tècnic de prevenció de riscos del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) faci una inspecció "urgent" a l'edifici de Ramon Folch i que, a partir d'aquí, el deganat pugui suspendre vistes o judicis orals en aquelles sales on la calor sigui excessiva.


La situació que es viu als jutjats de Gavà i Sabadell, i que va obligar el TSJC a intervenir, ara es repeteix a Girona. El mateix president del tribunal ha reclamat al Departament de Justícia que porti a terme "les accions oportunes" per "ajustar les condicions de treball" a l'edifici judicial de Ramon Folch, perquè el sistema de climatització no funciona bé i hi ha llocs on fa massa calor.
 
El TSJC actua després de rebre diversos correus dels jutjats de Girona, que signen tant el mateix degà com la magistrada que s'encarrega del Registre Civil. En aquests e-mails, el deganat critica que l'aire condicionat no funciona bé, i que això fa que hi hagi llocs on faci una calor excessiva.
 
Des de Gestió Administrativa es va mesurar la passada setmana la temperatura a diferents sales de l'edifici de Ramon Folch. Allà on el termòmetre es van enfilar més és al Registre Civil, situat a la planta baixa, on les finestres no es poden obrir i que suporta "una gran afluència de públic". A l'hora que obrien els jutjats, a les nou del matí, a la zona del registre on treballen els funcionaris la temperatura era de 29,2 graus; i al mostrador d'atenció al públic, de 28,2.
 
 
 
 
Font i Foto: naciodigital.cat