El TS diu que el "discurs de l'odi" no està emparat per la llibertat d'expressió

14/07/2016
Condemna a un any de presó una jove per humiliar Irene Villa i Miguel Ángel Blanco a la xarxa social

 

El Tribunal Suprem s'ha pronunciat per primera vegada sobre la difusió de missatges que enalteixen el terrorisme a les xarxes socials com Twitter i ha condemnat a un any de presó María Lluch Sancho per humiliar víctimes d'ETA com Irene Villa i Miguel Ángel Blanco, fent ús del seu compte de Twitter 'Madame Guillotine' (@melodalger).

 

En la resolució coneguda aquest dilluns, l'alt tribunal considera que les expressions emeses en aquest compte s'emmarquen dins del discurs de l'odi i no estan protegides per la llibertat ideològica o d'expressió.

 

El passat 23 de juny, l'Alt Tribunal va revisar en vista pública la condemna de dos anys de presó --la màxima posada per aquest delicte-- que l'Audiència Nacional va imposar a la jove el febrer del 2016 per la gravetat dels comentaris escrits a la xarxa social. Li rebaixa la condemna, ja que estima que la pena que se li va imposar en primera instància és desproporcionada.

 

La sentència estableix un precedent i podria afectar casos encara pendents com el del líder del grup rap metal Def con Dos, César Strawberry, el judici del qual per aquest delicte es va fer aquest dimarts, o al del regidor d'Ara Madrid Guillermo Zapata.

 

 

Font i Foto: aldia.cat