El TC avala que el Parlament tramiti lleis per la via exprés

30/11/2017

Junts per Sí i la CUP van aprovar aquesta reforma amb la intenció d'utilitzar-la per aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat, tot i que va quedar suspesa quan el Constitucional va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol

 

El Tribunal Constitucional avala per unanimitat la reforma del reglament del Parlament que permet aprovar lleis per la via exprés. El tribunal argumenta que aquesta tramitació per lectura única no exclou la presentació d'esmenes, tal com va argumentar el Parlament en les seves al·legacions.

Aquesta reforma es va aprovar al Parlament a instàncies de Junts per Sí i la CUP amb la intenció de poder aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat. No obstant, el Constitucional va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra aquesta reforma. D'aquesta manera, la reforma del reglament va quedar suspesa de forma cautelar durant cinc mesos prorrogables o fins que el TC en dictés sentència. 

Finalment, en el ple dels dies 6 i 7 de setembre es va fer servir la via d'urgència, emparada per un altre article del reglament de la cambra.

 

 

Font i Foto: ccma.cat