El Santander, condemnat a tornar 120.000 € a un client gairebé cec

05/04/2016
La sentència diu que el banc no va informar-lo bé sobre la compra d'un producte financer

 

 

El jutjat de primera instància número 5 de Girona ha condemnat el Banc Santander a retornar 120.000 euros a un client de 78 anys i pràcticament cec que l'any 2007 va adquirir 24 unitats de Valores Santander en una oficina gironina. Es tracta d'un producte financer «mitjanament complex», que quedava subordinat a l'èxit o fracàs de l'operació de compra del banc holandès ABN Amro. En la sentència, avançada per Ràdio Girona, la jutgessa considera que l'entitat financera no va informar suficientment l'home, que creia que havia contractat un depòsit fix, sobre els riscos de l'operació.

 

A més, destaca que, habitualment, el client acudia al banc acompanyat de la seva filla, i que aquell dia no va ser així. El demandant és un client del Banc Santander i, l'any 2007, va fer una ampliació creditícia de 120.000 euros que el director de l'oficina li va oferir telefònicament prometent-li el retorn del capital aportat al cap de cinc anys, a més d'un interès a l'entorn del 7%. L'home va adquirir finalment 24 unitats d'aquest producte financer, amb un valor nominal de 5.000 euros. El reemborsament de la quantitat aportada depenia de la compra del banc holandès ABN Amro.

 


En cas que l'operació no acabés amb èxit, es canviarien els valors per accions de l'entitat, de manera que el risc de la inversió depenia del preu que les accions tinguessin al mercat borsari en el moment de la conversió. Segons s'indica en l'escrit judicial, el client creia haver contractat un dipòsit sense riscos, i no va adonar-se de la complexitat del producte fins que, anys més tard, va voler recuperar el capital.

 

 

 

Font: diari de Girona