El congrés centrat en el tràfic de persones, avui

29/09/2016

La inauguració es farà avui (16.30 h) a l'auditori dels Caputxins de Figueres

 

El Consell de l'Advocacia Catalana inaugura avui dijous, 29 de setembre, a Figueres, el II Congrés de Drets Humans, centrat en el tràfic de persones. La jornada està destinada als advocats, però també a tots els col·lectius implicats en la defensa de possibles víctimes del tràfic sexual i tindrà la intervenció de membres de la fiscalia, de les forces de seguretat i d'entitats socials per abordar la problemàtica des d'un vessant multidisciplinari. Avui a 2/4 de 5 de la tarda se'n farà la inauguració.

 

La presentació anirà a càrrec del president de la Comissió de Drets Humans del Consell, Carles McCragh; l'advocada i activista pels drets de les dones, Cristina Almeida, i l'advocada especialista en tràfic de persones del Consell General de l'Advocacia (CGAE), Rosalía Perera Gutiérrez. Tot seguit es farà una taula rodona sobre els actors que intervenen en la trama de l'explotació sexual, moderada pel president de la Subcomissió d'Estrangeria del Consell, Joan Ramon Puig, amb la participació del fiscal d'estrangeria a Catalunya, Fernando Rodríguez Rey; el cap del grup d'investigació de la unitat central contra les xarxes d'immigració i falsedat documental (Ucrif), Pedro Jesús Martín, i un testimoni del tràfic de persones.

 

La jornada de divendres és molt densa, amb multitud de taules rodones. Es tancarà el congrés divendres poc després de les 7 amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

 

 

 

Font: El Punt Avui