Clara Campoamor demanarà la presó permanent revisable per a l'home que va tirar per la finestra una nena de 17 mesos

27/01/2016

 

José Miguel Fernández, advocat de l'associació Clara Campoamor, que es presentarà com a acusació popular en el cas de la nena de 17 mesos que va ser llançada per la finestra d'un primer pis de Vitòria per un home que, prèviament, podria haver abusat sexualment d'ella, demanarà la presó permanent revisable per a l'acusat, D.M. Sevillano de 30 anys.

 

La petita, a la qual D.M. va llançar al buit després de suposadament sotmetre-la a abusos sexuals el dilluns passat a la matinada, va morir aquest dimarts a la nit a causa de les greus ferides que va patir.

 

En declaracions a Europa Press, Fernández ha manifestat que aquest cas "és el més extrem d'una desigualtat profunda, però en absolut es tracta d'un cas aïllat". A més, ha assegurat que Clara Campoamor "treballarà" perquè s'apliqui la presó permanent revisable a l'encausat, tot i que la qualificació jurídica no es realitzarà fins al final de la instrucció.

Segons la seva opinió, "amb les dades que hi ha, és possible la presó permanent", ja que entén que s'està davant d'"un cas d'assassinat d'una persona menor de 16 anys, relacionat amb un delicte contra la indemnitat sexual". "I lluitarem perquè sigui així", ha apuntat.

 

La presó permanent revisable, establerta en el nou Codi Penal --que molts consideren una cadena perpètua-- està prevista que s'apliqui als assassinats greus, homicidis del Rei o del príncep hereu i de caps d'Estat estrangers, així com els casos de genocidi o crims de lesa humanitat amb homicidi o amb agressió sexual.

 

Els tribunals podran aplicar-la en alguns tipus gravats d'assassinats, com quan la víctima sigui menor de 16 anys o es tracti d'una persona especialment vulnerable, o quan sigui subsegüent a un delicte contra la llibertat sexual, entre d'altres casos.

 

 

Font i Foto: aldia.cat