Bankia inicia un procediment exprés per tornar les clàusules terra

30/01/2017
Els clients afectats es podran dirigir a les oficines del banc, sol·licitar el reemborsament i cobrar a l'acte

 

 

Bankia ha anunciat aquest dilluns que inicia un procediment exprés a les seves oficines perquè els clients que hagin tingut un préstec hipotecari amb clàusula terra puguin sol·licitar el reemborsament de les quantitats abonades per la seva aplicació, que podran cobrar a l'acte.

 

Segons informa la companyia en un comunicat, aquest procediment, alternativa al que ofereix el reial decret anunciat pel Govern, suposa una operativa "transparent, senzilla i gratuïta". A partir de divendres, dia 3, estarà disponible a la pàgina web corporativa de Bankia tota la informació sobre aquest procés.

 

Bankia enviarà els pròxims dies una carta en què s'informarà de l'obertura del procés. Per acollir-se al procediment, els clients només han d'anar a la seva oficina de Bankia. Una vegada a la sucursal, disposaran d'una plantilla de sol·licitud de la restitució de les quantitats cobrades de més.

 

L'entitat comprovarà llavors que el client forma part del col·lectiu emparat per aquest procés i li oferirà l'abonament de la quantitat a tornar més l'interès legal dels diners de tot el període, de forma que obtindrà, a través d'un procés "àgil, senzill i transparent", la mateixa quantia que potencialment podria aconseguir amb una resolució judicial favorable, però evitant despeses i demores. El client podrà triar entre l'ingrés d'efectiu al seu compte o amortitzar capital pendent de pagament de la seva hipoteca. El pagament, si ho desitja, es pot fer de forma immediata en el mateix acte.

 

EVITAR COSTOS

 

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat aquest dilluns, durant la presentació de resultats del banc, que l'entitat ha decidit "obrir un procediment àgil, senzill i transparent perquè els clients puguin sol·licitar la devolució dels diners cobrats de més per les clàusules terra". "Ho fem perquè és la millor opció per als nostres clients, però també per a Bankia i els seus accionistes", ha subratllat.

 

Goirigolzarri ha insistit que els clients afectats podran recuperar els seus diners de forma "molt ràpida i evitant les demores i les despeses associades a procediments judicials, que, per pròpia experiència, sabem que són elevades".

 

Bankia va decidir retirar aquestes clàusules dels seus préstecs a particulars el mes de setembre de l'any 2015. A més, el banc recorda que no està afectat per la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, ni per les del Tribunal Suprem espanyol sobre aquesta matèria.

 

 

 

Font i Foto: El Periódico