1.000 dones assassinades per violència masclista des del 2003 a tot l’estat

11/06/2019

Els dos últims assassinats encara no apareixen al registre oficial, a l’espera que la policia confirmi si han estat crims masclistes

 

A l’espera de confirmar-se les dues últimes víctimes, ja són 1.000 les dones assassinades per violència masclista a tot l’estat des que se’n tenen xifres oficials, des del 2003.

 

L’últim cas és el d’una noia de 29 anys, assassinada aquest dilluns a Alboraia, al País Valencià, presumptament a mans de la seva parella. I dissabte una altra dona va morir assassinada en un poble de Huelva, a Ayamonte.

 

Els dos últims assassinats encara no apareixen al registre oficial

La policia investiga tots dos casos com a presumpta violència masclista, tot i que encara no apareixen al registre oficial. És la Delegació del Govern Espanyol per la Violència de Gènere l’encarregada de confirmar cada cas, un procés que no és automàtic. Si es ratifiquen aquests dos últims casos, per tant, ja seran 1.000 les dones assassinades a mans de les seves parelles i exparelles en els últims 16 anys.

 

La xifra supera els morts pel terrorisme d’ETA en 40 anys: la banda terrorista va matar 854 persones. Segons les xifres oficials, aquest any han assassinat 23 dones en crims masclistes: són 11 més que en el mateix període de l’any passat.

 

 

Font i Foto: Rac1.cat