Llei de seguretat ciutadana, 40 anys cap enrere’, nou debat del Grup de Periodisme Solidari

Dia: 
dijous, 27 febrer, 2014 - 18:30
Lloc: 
Col·legi de Periodistes de Barcelona

 

Periodisme Solidari
 

En el debat, que es farà aquest dijous, participarà Miquel Sàmper, president del Consell de l’Advocacia Catalana, Lluís Rabell, president de la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona i Cristina Vaquer, periodista de Peoplewitness.

La futura Llei de seguretat ciutadana és un nou cop a drets aconseguits amb la lluita i les reivindicacions socials al llarg de dècades posteriors a la dictadura. Després de la Llei d’educació (Llei Wert) i la futura llei contra l’avortament, el govern del PP prepara l’avantprojecte de Llei de seguretat ciutadana que preveu, entre altres mesures, un total de 21 infraccions considerades “molt greus” per preservar l’ordre públic. La normativa permetrà sancionar amb multes d’entre 30.001 i 600.000 euros l’ús i la distribució d’imatges dels policies, així com dades personals dels agents que puguin suposar un atemptat contra la seva intimitat.  Es considerarà “greu” insultar, vexar, amenaçar o coaccionar els membres de les forces de seguretat de l’Estat durant una manifestació i la infracció serà de 1.001 a 30.000 euros.

Per reflexionar sobre la futura llei i veure com poden repercutir les mesures legals restrictives en l’exercici de la llibertat d’expressió, el Grup de Periodisme Solidari ha convocat aquest debat, que es celebrarà aquest dijous  27 de febrer a les 18:30h a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes. Els ponents seran:

Miquel Sàmper, president del Consell de l’Advocacia Catalana.

Lluís Rabell, president de la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

Cristina Vaquer, periodista de Peoplewitness, observatori de la informació.


 


 

 

dijous, 27 febrer, 2014 - 18:30